top of page

Mak i doping test


mak seme

Seme maka je izuzetno lepo građeno i savršeno za LCHF I Keto ishranu. Sto grama semena maka sadrži oko: 40.8g masti 19.5g proteina 28.7g ugljenih hidrata 10g dijetalnih vlakana

Ali konzumacijom peciva koja sadrže mak, moguće je i 48h posle jela, detektovati u urinu tragove morfina i kodeina! Teško da konzumacija maka može dati pozitivan doping test na morfin ali vrlo često će dati povišene vrednosti, preko 1,3 mikrograma/ml što može biti veoma sumnjivo za one koji tumače rezultate testiranja! Ne može se sa sigurnošću reći koliko je potrebno da unesete mak putem hrane da bi doping test bio pozitivan jer mnogo toga zavisi od varijabli kao što su telesna težina, kolika je koliičina uneta i koliko je vremena proteklo od konzumiranja semena maka. Jedno parče štrudne koja ima oko 5g semena maka može da dati povišene vrednosti na doping testu u toku 24h!

Zato, oprez za sve profesionalne sportiste! Oni koji se nepodvrgavaju doping testiranju mogu da konzumiraju mak koliko god to žele. Pročitajte ceo tekst o maku ovde.

Reference:

623 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page