top of page

Vaše telo vapi za vodom


Citati iz istoimene knjige od dr Ferejduna Batmangheliđa.

* Idealan način cvetanja biznisa u medicini je da pacijenti budu lečeni ali ne i izlečeni.

* Hronična ćelijska dehidratacija ubija bolno i prevremeno. Njene početne spoljašnje manifestacije dosada su nazivane bolestima nepoznatog uzroka.

* Najveća tragedija u istoriji medicine je činjenica da medicinski profesionalci nisu razumeli brojne vapaje tela za vodom. Oni su po pravilu pribegli korišćenju hemikalija i „tretmana“ da bi lečili hroničnu dehidrataciju tela. Katastrofalna greška koja bode oči.

* „Definicija ludila je stalno iznova raditi istu stvar, a očekivati da se rezultati razlikuju“ – Rita Mi Braun

* Nismo zastali da razmislimo: ako je telo uglavnom voda, kako će onda biti u savršenom stanju ako ne pijemo vodu redovno?

* „Tečnost“ i „voda“ ne moraju biti ista stvar!

* Kada ljudi počnu da shvataju da je voda sama po sebi najbolji prirodni lek za mnoga „nelagodna“ stanja tela, crne ovce u svetoj medicinskoj profesiji potražiće svoj posao na nekom drugom mestu.

* Po tradiciji lekari su bili mislioci i filozofi. Tek od nedavno su oni postali primorani da pamte unapred svarene informacije da bi uspeli da polože ispite u bolnicama za obuku.

* Ako su ti oči povezane sa mozgom koji misli prepoznaćeš novu istinu da mnogi nisu bolesni već su žedi...Misao koja objavljuje kraj današnjeg medicinskog rada protiv ljudi.

* Ne lečite žeđ lekovima!

* Lekovi samo leče simptome. Oni nisu načinjeni da izleče degenerativne promene u ljudskom telu.

* U razvijenim društvima, mišljenje da su kafa, čaj, alkohol i veštački napitci poželjna zamena za čisto prirodne potrebe za vodom tela koje je u svakodnevnom stresu, predstavlja elementarnu ali katastrofalnu grešku. Oni iz organizma izbacuju vodu, ne samo onu koja je uneta već i vodu iz telesnih rezervi.

* Ljudsko telo je sastavljeno iz 25% čvrste materije i 75% vode. Na vodu se i dalje gleda kao na hemijski beznačajni rastvarač...

* Pošto je voda dostupna svakome predpostavlja se da nema razloga da nam nedostaje.

* Suva usta su danas jedini prihvaćeni znak dehidratacije, a taj signal je ustvari poslednji spoljašnji znak krajnje dehidratacije.

* Hronična dehidratacija je koreniti uzrok degenerativnih bolesti kojima je uzrok nepoznat klasičnoj medicini. Bolesti koje su povezane sa hroničnom dehidratacijom su: kolitisi, poremečaj varenja, hijatus hernija, reumatične promene, lumbago, bol u vratu, anginozni bol, glavobolje, depresija, visok krvni pritisak, povišen holesterol u krvi, gojaznost, astma, alergije, dijabetes itd.

* Preporuka je uzimati u proseku oko 2,5L vode svaki dan. Apsolitni minimum za puko preživljavanje je 6-8 čaša vode svakodnevno.

* Najbolje vreme da se pije voda je pola sata pre obroka i dva i po sata posle obroka.

* Sa povećanim unosom vode mehanizam za žeđ postaje efikasniji.

* Voda iz vodovoda propuštena kroz filter za vodu je sasvim dobrog kvaliteta, nema potrebe da kupujete flaširanu vodu.

* Idealna boja urina je bledo žuta ili gotovo bezbojna. Ako je urin tamno žut ili čak i narandžast to je siguran pokazatelj da ste ozbiljno dehidrirani.

* Uz unos vode oko 2,5L na dan potrebno je unositi i oko pola kafene kašičice soli (oko 3g) kroz hranu jer u suprotnom možete osetiti grčeve u nogama, vtroglavicu, umor, glavobolju. Ove preporuke važe za osobe koje imaju zdrave bubrege. * Zapamtite da više ne znači i bolje! Pridržavajte se preporuka.


318 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page