top of page

Korak po korak: Kako postati dijabetičar tip 2 Lako je!

Updated: Apr 7, 2020


dijabetes

Kako da dobijete dijabetes? Lako je, to može svako! Postanente dijabetičar i svaki put kad treba da proverite šećer u krvi osećaćete se važno jer pravite prihod Ministarstvu zdravlja i farmaceutskim kućama. Koji je bolji način da podržite svoju zemlju nego da pomognete uspešan rast industrije i povećanje plata privilegovanih direktora.

Ako želite da se pridružite sve većem broju ljudi koji su postali dijabetičari, sada kada je najveća epidemija hroničnih bolesti u istoriji čovečanstva, evo saveta šta treba da uradite: - Smanjite unos masti u ishrani - pošto ćete biti stalno gladni imaćete neodoljivu potrebu da jedete kolače i grickalice - Koristite namirnice sa velikim glikemijskim indeksom, pre svega žitarice i šećere. - Koristite modernu pšenicu – zato što glijadin pojačava apetit i povećava unos kalorija za 400 kalorija na dan, što je odličan način tabanja puta pojavi visceralnog sala oko stomaka. - Slušajte savet lekara da nema potrebe da unosite vitamin D ili je dovoljno u malim količinama. Da se minimalno izlažete suncu. Da ne koristite u ishrani životinjske iznutrice. - Utonite u letargiju, bol u zglobovima i depresiju koju izazivaju žitarice. - Jedite prerađenu hranu bogatu žitaricama i šećerima, ispunjenu herbicidima – gliofosfatom koji menjaju crevnu floru, smanjujući broj dobrih bifidobakterija i laktobacilusa, a povećavajući broj patogena E. Coli i Clostridium dificile. Sve ovo je odličan temelj za nastanak insulinske rezistencije. - Jedite bezglutenska brašna napravljena od kukuruznog skroba, tapioka skroba, pirinačnog brašna i krompirovog skorba jer oni imaju najveći glikemijski index od svih namirnica, nema ništa gore od toga! „Gluten free“ hrana vam može doneti čak i sopstvenu insulinsku pumpu! - Pratite uputstva stručnjaka o zdravoj ishrani.

Vaš lekar će biti šokiran koliko je visok nivo vašeg HbA1c (glikozilirani hemoglobin), samo pratite ovu jednostavnu strategiju. Znaćete da ste uspeli kada počene da kupujete sve veće pantalone ili haljine, a najbolje od svega vaš lekar će se dobro osećati jer će odlično raditi svoj posao prepisujući vam više recepata za lečenje visokog pritiska, visokog šećera, kožnih osipa, refluksa kiseline, visokog holesterola itd. Možda će čak morati da vas stavi i na antidepresive! Posle niza godina kao uspešan dijabetičar, posmislite koliko još možete doprineti ekonomskom uspehu nacije kada vam bude zatrebala kateterizacija srca, stent, bajpass, operacija karotida, hemodijaliza, amputacija stopala? Vidite zaista je lako postati dijabetičar!

1,775 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page